CFD Handel

CFD handel är när man handlar med derivatinstrument som förenklar för dig att antingen ta en kort eller en lång position i en underliggande tillgång so aktier, index, krypto valutor eller råvaror. Du kommer aldrig att äga den underliggande tillgången när du väljer att köpa CFDs, istället så kommer du att äga ett finansiellt instrument som kommer att följa den underliggande tillgångens kurs.

⬆️ Lång position = Du kommer tjäna pengar om priset går upp.
⬇️ Kort position = Du kommer att tjäna pengar om priset går ner.

⬆️ Köpa CFD = Då tar du en lång position
⬇️ Sälja CFD = Då tar du en kort position ”blanka”

➡️ Sälja CFD som du redan innehar = nolla positionen
➡️ Köpa CFD som du tidigare har sålt/blankat = nolla positionen

Hur CFD handel går till

När du väljer att öppna en position på en CFD så satsar du värdet på till exempel en kryptovaluta, råvara eller en aktie att dess pris ska öka eller sjunka. Den finansiella produkten kallas för den underliggande produkten. När du väljer att trycka köp så väljer du även att satsa på att priset på den underliggande produkten ska gå upp.

Om du istället väljer att trycka på sälja så tror du att den underliggande produkten kommer att gå ner i pris, eller blanka med andra ord. Detta är verkligen en av de största fördelarna med CFD handel. Du kan tjäna pengar både på en uppgång samt en nergång av ett visst finansiellt instrument.

Säkerhetskrav & hävstång

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.